OSGB Sağlık Raporu Nedir ? Ne İşe Yarar ?

OSGB Sağlık Raporu Nedir ? Ne İşe Yarar ?

10 Mart 2020 6615
OSGB Sağlık Raporu Nedir ? Ne İşe Yarar ?

OSGB Sağlık Raporu Nedir? Ne İşe Yarar?

 

OSGB Sağlık Raporu yani Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, iş yerlerini güvenlik ve sağlık bakımından denetlemekte ve buna göre çalışmalar yürütmektedir. OSGB işe giriş sağlık raporu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen OSGB kurumları tarafından verilmektedir. Osgb sağlık raporu hizmeti almak istiyorsanız bu OSGB’lerle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Peki nedir işe giriş sağlık raporu ne işe yarar?

 

İşe Giriş Sağlık Raporu;

 

  • İş verenin istemesi gereken belgelerden birisidir. Tüm personelin sağlık açısından işe uygunlukları bu rapor sayesinde ortaya çıkmaktadır. Öte yandan bu raporla beraber çalışanların sağlıkları düzenli olarak denetim altında tutulabilir.
  • İşe başlamadan önce mutlaka işe giriş sağlık raporu ile ağır işlerde çalışabilir raporu almak zorunluluktur.
  • Bulaşıcı hastalığı olan kişilerin projelerde çalışmasına izin verilmez. Bunun yanı sıra kullandığı ilaçlardan ötürü iş performansı etkilenebilecek olan çalışanlar bunu  mutlaka sağlık ekibine bildirmek zorundadır.
  • Sahaya varmadan önce uygun sağlık testleri yapılmaktadır.
  • İş veren mutlaka her çalışanının sağlık raporu almasını sağlamalı ve aldıklarından da emin olmalıdır.
  • İş veren çalışanlarının sağlık tahlillerini yaptırma sorumluluğunu alır.

 

İşe Giriş Sağlık Raporu

 

Sağlık raporları acar ortak sağlık birimi kurumlarından alınabilmektedir. Bu sayede çalışanlarınızın sağlık durumlarını kontrol ettirebilir, yeni işe alacaklarınızdan da sağlık raporu isteyebilirsiniz. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca işe girmeden önce alınması gereken işe giriş sağlık raporlarının her sağlık kuruluşundan almak yasaklanmıştır. Kanun uyarınca gerekli olan rapor mutlaka İsg katipten atalı olan iş yeri hekiminden alınmalıdır. Aksi takdirde geçersiz sayılacaktır.

 

Özel Hastanelerden İşe Giriş Sağlık Raporu

 

Özel hastanelerden sağlık raporu alınabilmektedir fakat alınan işe giriş sağlık raporları; işe girişlerde geçersiz sayılmakta ve hükmü yoktur.Bu nedenle işe girebilmek için istenen bu raporlar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinden yani OSGB’lerden alınmalıdır. Bu birimlerde görevli olan iş yeri hekimleri çalışan adayını inceler, gerekli gördüğünde tetkikler talep eder ve çalışmasının önünde engel olup olmadığını raporlar.

Hızlı İletişim

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin

loading